Nyheter från SF

Under söndagseftermiddagen avslutades Elitserien för herrar och nu står det klart vilka lag som kommer att ställas mot varandra i SM-slutspelet.

Under lördagen spelades den avslutande omgången av Elitserien Dam och nu står det klart vilka lag som kommer att möta varandra i SM-slutspelet.

Det är lämpligt att vi nu kommer in på framtiden. Detta sker efter att vi har förmedlat lite glimtar från de tidigare VM-turneringarna med artiklarna ”OS-spel i Oslo-nu VM” och ”Drömmen blev verklighet” med syfte att promota kommande Dam-VM i Oslo.

Tiden förändras och bandyn med den. Fyra elitserietränare säger sitt om nya trender inom Sveriges mest klassiska idrott.

Efter en dramatisk avslutning på seriespelet står det nu klart vilka lag som ställs mot varandra i F17 Cup-slutspelet.

Den 19-22 februari spelas VM i Oslo och nu står det klart att Bandypuls sänder Sveriges alla matcher från mästerskapet.

Eva Palm Uhlin hade spelat i landslaget sedan början av 90-talet när VM blev verklighet 2004.

Den 13-15 mars spelas P17-VM i Sparbanken Lidköping Arena, men innan det blir allvar på riktigt så samlas det svenska landslaget i Uppsala den 17 februari.

När det tionde världsmästerskapet för damer genomförs i Oslo den 19-22 februari 2020 finns det många ingångar:

Att vara ny bland eliten

(2020-02-10 19:19)
Tempot är den allra största skillnaden mellan allsvenskan och elitserien, det är de tre nykomlingarna AIK och Åby Tjureda samt Uppsala Bois överens om. En skillnad som kan komma som en utmaning – eller en kalldusch…

Det är dags nu. Tag det bästa klubblaget och låt det bli landslag!

Det är inte bara klubblagssäsongerna som lider mot sin kulmen såhär års. Det gör även landslagssäsongen och för det svenska F17-landslagets del innebär det ett avslutande läger i Vetlanda.

Häromveckan avgjordes P19-VM i Finland och med på resan fanns en av de 18 personer som nyligen avslutat Svenska Bandyförbundets högsta ledarutbildning.

Efter att ha vunnit åtta av de nio tidigare VM-turneringarna ger sig nu det svenska damlandslaget ut på jakt efter en ny guldmedalj. Detta när mästerskapet avgörs i Oslo.

Se presskonferensen där det svenska damlandslagets VM-trupp till mästerskapet i Oslo presenteras, live, med start 15.30.

Tel: 07611111297, 029720026
E-post: christer@zolv.se