Nyheter från SF

Svenska Bandyförbundets projekt ”Välmående bandyförening” har nu kommit en bit på sin resa. IK Heros BK i Smedjebacken och SIF Norrtälje är två av föreningarna som varit med från början.

I samband med årets utbetalning av Gräsroten tilldelas ungdomsbandyn 1 403 697 kronor. Totalt har 37 298 supportrar fördelat pengarna på 133 föreningar.

Lördag 21 mars 2020 spelas herrarnas och damernas SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att finalerna direktsänds i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023).

Uppsala bjuder återigen in till Bandyfest när finalerna ska avgöras 20-21 mars på Studenternas! Nu med ett nytt unikt erbjudande till Sveriges Bandyföreningar.

I lördags inleddes Elitserien med tre matcher.

På lördag inleds Elitserien med tre matcher. I serien finns åtta lag varav två är nykomlingar, KS Bandy och Uppsala BoIS.

Tränarna tror att Västerås tar sitt andra raka SM-guld. Det och en hel del annat framkom under torsdagens upptaktsträff i Stockholm.

Torsdag 7 november, kl 13.15: Tränare och spelare i de åtta Elitserielagen samlas i Stockholm för klassisk upptaktsträff inför Elitserien dam.

Totalt delar ideella Folkspel ut hela 189 miljoner kronor till drygt 8 000 föreningar som har sålt Bingolotter, Sverigelotten och andra Folkspelsprodukter under året.

Sportnavigatorn är en undersökning som kartlägger intresse och engagemang inom svensk idrott, genomförd av Ipsos på uppdrag av Upplevelseinstitutet. I 2019 års undersökning är Elitserien herr i bandy den 7:e mest populära ligan.

Speldatum för Bandyfinalerna 2020 är nu klara. Lördag 21 mars avgörs dam- och herrfinal på traditionsrika Studenternas i Uppsala, och dagen innan spelas juniorfinalerna.

I vintras vann Skirö finalen i Flickallsvenskan på Studenternas. Nu kan man även titulera sig mästare i World Cup.

Bandypuls gör sin största satsning någonsin. Det innebär bland annat direktsända matcher från Juniorelitserien där tre matcher nu är fastställda.

I helgen spelas sju matcher Bandyallsvenskan. Vinnartips, målsättningar, nyförvärv och förluster inför seriestarten hittar du på svenskbandy.se.

Tel: 07611111297, 029720026
E-post: christer@zolv.se