Verksamhetsplan för HIK

Mål- och verksamhetsplan för HIK, säsongen 2021-2022

Verksamhetsidé

Hamrångefjärdens IK erbjuder bandy för ungdomar och seniorer. Vi kännetecknas av rent spel, god laganda, stark klubbkänsla och en meningsfull fritid. Genom vår verksamhet bidrar vi till idrottslig fostran att fungera socialt i grupper, idrottsglädje som ger möjlighet att utvecklas som bandyspelare.

Vi är alla (styrelse, funktionärer, spelare, ledare, och föräldrar) ambassadörer och ansvarar tillsammans för att marknadsföra Hamrångefjärdens IK som en attraktiv förening. Detta gör vi framför allt genom ett gott uppträdande och att vi är goda förebilder.

Ledstjärnor

• bibehålla bandyns kärnvärden och tradition i Hamrångebygden,
  • erbjuda ungdomar skridskolek och poolspel,
  • erbjuda god idrottsunderhållning för publik, sponsorer och media,
  • bedriva Fair Play ”rent spel och icke-våld”,
  • ha en sund ekonomi i föreningen,

Verksamhets mål

Sportsligt

Vi samarbeta med SISU idrottsutbildarna för att utveckla den laganda och klubbkänsla vi identifierade som styrkor.

Vi utvecklar skridskoskolan för våra ungdomar så att de i framtiden vill vara engagerade i skridskosporten och framför allt inom bandysporten.

Socialt

I föreningen har vi struktur och tydliga riktlinjer, vilka bidrar till att underlätta styrelsens, ledarnas, funktionärers och aktivas insatser.

Vi marknadsför föreningen via hemsidan, i media, träffar och samverkan med förskolor och skolor.

Ekonomiskt

Vi har ett positivt eget kapital. Verksamheten finansieras av aktivitetsbidrag, deltagar- och medlemsavgifter, sponsorer och bidragsgivare samt försäljning av lotterier, kiosk, etc.

Miljömässigt

Vi agerar miljömedvetet inom hela verksamheten och håller oss ajour med Svenska Bandyförbundets krav gällande belysning samt kommunicerar detta till kommunen.

Sportsligt

• Tydliggöra information om HIK på hemsidan, media och via personliga kontakter,
  • Utbilda ledare, funktionärer och aktiva utifrån träff med SISU.
  • Bedriva skridskolek och bandyskola,

Socialt

• Vi deltar i sammankomster arrangerade av förbund, SISU idrottsutbildarna, kommunen och andra föreningar inom regionen,
  • Samverkar med förskolor och skolor i närområdet,
  • Vi har en tydlig organisation samt beskrivning av roller och funktion.

Säkerhets och miljömässigt

• Vi prioriterar säkra resor och åker därmed stor buss till bortamatcher
  • Vi samåker i möjligaste mån till träningar, bortamatcher och möten,
  • Vi för dialog med kommunen gällande behov av miljöanpassad belysning på anläggningen.

Ekonomiskt

• Vi har rutiner för att all rapportering om närvaro för aktivitetsstöd rapporteras in i tid,
  • Vi har rutiner för utskick av deltagar- och medlemsavgifter,
  • Vi har rutiner för sponsring,
  • Vi har rutiner för diverse försäljning,
  • Vi har rutiner för budgetuppföljning,
  • Deltagar- och medlemsavgifter ska vara betalda innan spelare får delta i seriespel.
Uppdaterad: 26 MAJ 2018 07:12 Skribent: Christer Lantz